SISUSUUNNITTELUN HISTORIAN AIKAjana

Kivikaudella 6000-2000 eaa

Ensimmäinen merkki sisustussuunnittelun lähestymisestä havaittiin esihistoriallisissa asunnoissa, joissa oli kasvistoa ja eläimistöä. Nämä asunnot tehtiin mudasta, eläinten nahoista ja kepeistä.

Neoliittinen Eurooppa 2000-1700 eaa

Tulee ensimmäinen määritelty käsintehty keramiikka, jota käytettiin sekä käytännöllisistä että koristeellisista syistä.

Muinainen Egypti 2700

Kuninkaallisten perheiden nousussa ihmiset asuivat ensimmäistä kertaa muissa rakennuksissa kuin mutamajoissa. Uusissa rakenteissa oli seinämaalauksia, jotka kuvasivat heidän historiaansa ja uskomuksiaan. Ja heillä oli peruskalusteita ja koriste-esineitä, kuten maljakoita ja veistoksia – nähtiin ensimmäistä kertaa.

Kreikan valtakunta 1200-31 eKr

Sivilisaation ja elämäntapojen kehittyessä kansalaiset sisustivat kotinsa omalla ainutlaatuisella tyylillään ensimmäistä kertaa varakkailla kreikkalaisilla, joilla oli koristeellisia norsunluu- ja hopeayksityiskohtia koristeltu sisustus. Ikoniset ja julkilausuman antavat pilarit ja pylväät olivat tämän aikakauden keskeisiä motiiveja, ja kreikkalaiset loivat myös vakiosääntöjä ja -menettelyjä rakennusten rakentamiseen.

Rooman valtakunta 753 eKr. – 480 jKr

Ankara ikä, jolloin kuninkaalliset eivät kyenneet tuomaan esille rikkauksiaan vain kotinsa kautta. Roomalaiset sisustivat kotinsa seinämaalauksilla ja mosaiikeilla, ja kalusteissa oli kynsijalkoja.

Pimeä keskiaika 900-1500

Pimeä Age näki välinpitämättömyyden sisustussuunnittelua kohtaan, kun ihmiset valitsivat yksinkertaiset paneloidut puuseinät, minimaaliset kalusteet ja kivilaattalattiat.

Bysantin valtakunta 500-1500

Tänä aikana suuret kupolit ja dekadentti sisustus olivat keskeisessä asemassa.

Renessanssiaika 1400-1600

Sisustussuunnittelun kauneus oli keskeinen piirre renessanssin aikana, kun upeat kalusteet ja taide toteutettiin eloisissa sävyissä ja ylellisissä tekstiileissä, kuten silkki ja sametti, sekä marmoripinnat. Ja koska matot olivat liian arvokkaita ja kalliita rikkaimmallekin suojelijalle, niitä käytettiin seinätaideena aina kun mahdollista.

Gootti 1140-1400

Vasteena pimeään aikakauteen koristeellinen koristelu ja rohkeat värit olivat jälleen näkyviä sisustuselementtejä. Kaksi nykypäivään siirtynyt aikakauden tunnusmerkkiä ovat enemmän ikkunoita valoisampiin koteihin sekä avoimet pohjapiirrokset.

Barokki 1590-1725

Näyttävä ja äärimmäisen rikas taiteellisia elementtejä, jotka on luotu ylellisten sisustusratkaisujen reseptiin, jossa on lasimaalauksia, kierrettyjä pylväitä, värillistä marmoria, maalattuja kattoja ja kullattuja peilejä ja ylimitoitettuja kattokruunuja.

Perinteinen 1700-luvulta nykypäivään

ideoita perinteiseen makuuhuoneen sisustukseen
Muodollisen hengen ruumiillistama perinteinen sisustussuunnittelu on edelleen peruspilari. Perinteinen sisustus on laaja käsite, joka korostaa erilaisia ​​suunnittelutyylejä ja liikkeitä, jotka eivät ole naulattu yhteen lukittuun suuntaan tai henkeen.

Perinteinen muotoilu juhlistaa menneisyyden kuuluisaa, rikasta historiaa asettamalla sen vastakkain selkeästi moderneilla elementeillä, jotka luovat eleganttia kehää kauniiseen muotoiluun ja korostavat 1700- ja 1800-luvun eurooppalaista sisustusta. Se on ajaton muotoilutyyli, joka herättää helppoa glamouria ja mukavuutta ja on loistava suunta niille, jotka arvostavat antiikkia, klassista taidetta, symmetriaa ja historiallista muotoilua.

Rokokoo 1700

Hyperelegantti ja ylellisen yksityiskohtainen suunnittelutyyli, joka ottaa vihjeitä kasvitieteellisistä siluetteista, rokokoo-sisustus sisälsi ainutlaatuisia elementtejä, kuten kilpikonnankuori- ja helmikoristeita aasialaisen posliinin ohella.

Teollinen vallankumous 1760-1820

teolliseen tyyliin kodin suunnittelu
Koko teollisen vallankumouksen ajan sisustussuunnittelu oli saatavilla laajemmalle yleisölle, ja se oli helpommin saatavilla suurelle väestölle kuin koskaan ennen. Tämä johtuu suurelta osin helpommista painatusprosesseista, jotka luovat laajan muoti- ja elämäntapajulkaisujen jakelun, sekä siitä, että luksustavarat ovat tulleet yhä helpommin saavutettaviksi.

Uusklassinen tyyli 1780-1880

Muinaisista kreikkalaisista ja roomalaisista kulttuureista inspiroituneena arkkitehtonisille yksityiskohdille ja aiheille tämän aikakauden sahakalusteet ovat vahvasti riippuvaisia ​​pronssi- ja kultametallien käytöstä, ja pehmeät kalusteet, joissa on silkkiä, samettia ja satiinia. Myös tapettien ja kalusteiden yhteensovittamissuuntaus otti valtaansa.

Trooppinen 1880-luku nykypäivään

Kun brittiläinen imperiumi pyyhkäisi Intian kaltaisten maiden ja Länsi-Intian kaltaisten alueiden halki, he yhdistivät sisustuselementtejä kotimaastaan ​​ja miehitetyiltä alueilta luodakseen huumaavan sekoituksen perinteistä ja eksoottista.

Esteettinen liike 1800-luvulta nykypäivään

“Taidetta taiteen vuoksi” Aesthetic Movement oli tapa radikaaleille ilmaista vastenmielisyyttään nykyisestä, väsyneestä sisustussuunnittelusta. Avain tässä oli käytännöllisyydessä ja toimivuudessa ennen kauneutta.

Toscana 1840-luvulta nykypäivään

Toscanan viehättävästä ja rauhoittavasta luonnosta Italiassa otettuna sisustussuunnittelun painopiste tänä aikana oli suoraviivainen yksinkertaisuus ja vihjeitä ylellisyydestä.

Taide ja käsityöt 1860-1910

Korostaakseen vastustavansa massatuotettuja tavallisia tuotteita innovaation vuoksi Teollisen vallankumouksen aikana ihmiset kääntyivät perinteisten käsitöiden ja klassisten elementtien puoleen huonekalujen valmistuksessa.

Maalaismainen 1870-luvulta nykypäivään

maalaismaiset sisustustekstiilit
Maalaismainen sisustus sisältää käsintehdyt kalusteet ja suuret, avoimet huoneet, joissa on puiset palkit ja pylväät.

Maalaismainen sisustus tarjoaa täydellisen yhdistelmän mukavaa, vaivatonta muotoilua ja käytännöllistä, toimivaa sisustusta, jotka on yhdistetty luomaan lämmin maalaismainen sisustus. Luonnonmateriaalit toimivat perustana ja lähtökohtana kadehdittavan maalaismaisen kodin sisustuksen luomiselle, jossa juhlitaan luonnonmateriaalien aitoa kauneutta ja luodaan kodikas, kaunis tila.

Modernismi 1880-1940

Modernistinen liike painotti suunnittelussa yksinkertaisuutta, muodon selkeyttä ja hylkäsi melua. Liikkeen johtohahmoja ovat muun muassa Mies van der Rohe, Le Corbusier ja Eero Saarinen, jonka ikuisesti suositussa Saarinen-pöydässä ja Saarinen-tuolissa näkyvät tunnusmerkit ovat ilmentymä muotoilutyylistä.

Art nouveau 1890-1920

Art nouveau -liikkeen innostus oli tuoda esiin kasvitieteellisistä elementeistä peräisin olevia luonnollisia siluetteja, jotka antavat aikakaudelle tunnusomaiset kaarevat linjat ja orgaaniset muodot.

Colonial Revival 1905 tähän päivään

Yhdysvalloissa suosittu ja 100-vuotisjuhlan kannustama Colonial Revival sai inspiraatiota uusklassisista ja Georgian historiallisista tyyleistä. Toisen maailmansodan ajan ylivoimaisesti suosituin tyyli, jotkut uskovat, että auton lanseeraus auttoi herättämään ihmisten kiinnostuksen historiallisiin viittauksiin, koska he pystyivät vierailemaan vapaasti dokumentoiduissa maamerkeissä.