Vaikka voidaan väittää, että teollinen sisustus on trendikästä, sillä on menneisyyttä. Länsi-Euroopan tehtaiden sulkeminen toisen teollisen vallankumouksen lopussa jätti jälkeensä monia suuria tyhjiä rakennuksia. Väestönkasvu sai ihmiset muuttamaan teollisuusalueita asuinalueiksi.

Teollinen sisustustyyli rakastaa esillä olevien putkien ja palkkien taidetta. Materiaalit, kuten tiili ja betoni, ovat loistava tapa antaa tilaan paljon luonnetta. Et tule kuulemaan sanoja “pehmeä” tai “intiimi” kuvattaessa tätä ainutlaatuista sisustustyyliä. Sen maskuliiniset taipumukset on kesytetty runsaan tekstuurin käytöllä. Lisäksi ylisuuret taideteokset ja mukavat tekstiilit ovat täydellisiä lisäyksiä. Huonekalut ovat usein raakoja tai keskeneräisiä ja yhdistettynä antiikkiin.

Ranskalainen maalaistyylinen sisustustyyli

Kuten monet muut sisustustyylit, ranskalainen maalaissisustus on hienostunut sekoitus muutamista eri tyylisuosikkeista. Nuhjuinen tyylikäs, maalaistalo ja perinteinen ovat kaikki roolinsa tässä suunnittelutyylissä. Se alkaa ajattomilla antiikkihuonekaluilla. Esimerkiksi Louis VI -tuoli, joka on päivitetty modernilla painatuksella. Samoin rinnakkain löytyy kaikkialta tässä sekoittuneessa naisellisessa neutraalissa muotoilutyylissä.

Skandinaavinen sisustustyyli

Skandinaavinen muotoilu on yksi helpommin tunnistettavia sisustustyylejä. Ajattele kevyttä, ilmavaa ja orgaanista. Puut ovat lähes aina tuhkavärejä skandinaavisissa sisätiloissa. Pohjoismaiset tilat luovat rentouttavan ja kutsuvan tunnelman. Tärkeimmät ominaisuudet ovat valkoiset seinät, suuret peilit ja mukavat tekstiilit. Lisäksi mikään skandinaavinen tila ei ole täydellinen ilman tanskalaista hygge-konseptia. Kerroksiset kankaat, lasihuonekalut, puhtaat linjat ja tekstuurit luovat täydellisen kodikkaan ilmeen.

Välimerellinen sisustustyyli

Seuraavaksi tarkastellaan toista kulttuurisesti rikasta sisustustyyliä, Välimeren tyyliä. Tämä sisustustyyli sai alkunsa Välimeren pohjoispuolisista maista. Espanja, Kreikka ja Italia ovat edelleen pääinspiraation lähteitä. Näiden maiden tyypillisen arkkitehtuurin tapaan Välimeren kodeissa on tavallista löytää kaaria, pylväitä ja sisäparvekkeita. Tämän tyylin huonekalut paljastavat rikkaat puun sävyt koristeellisilla piirteillä.

Välimeren väripaletit jäljittelevät meren ja taivaan väripaletit ja sisältävät myös lämpimiä sävyjä, kuten terrakotta ja keltainen. Suuret ikkunat kattavat ulkoa minimaalisilla verhoilla, jotka päästävät sisään mahdollisimman paljon valoa.

Art Deco -sisustustyyli

Emme ole tavanneet monia ihmisiä, jotka eivät olisi koskaan kuulleet art deco -sisustussuunnittelusta. Tämä ikoninen 1900-luvun alun suunnittelutyyli sai alkunsa Ranskasta ja sitten tiensä Yhdysvaltoihin 1910-luvulta 1940-luvulle.

Teollinen vallankumous inspiroi voimakkaasti art deco -muotoilutyyliä, minkä vuoksi metalli oli suosittu materiaali tänä aikana. Art deco -tyylisiä kappaleita on helppo tunnistaa, koska siinä on tyypillisesti terävät reunat ja rosoiset kulmat. Ylisuuret huonekalut olivat yleisiä asevarastoista sohviin. Nykyään suosikkipaikkamme, josta saamme art deco -suunnittelun inspiraatiota, on oltava Florida. Miami Beach on loistava paikka käydä katsomassa art deco -sisustustyyliä.

Aasialainen Zen-sisustustyyli

Oletko koskaan kuullut feng shuista? Voit lyödä vetoa, että huomaat, että tätä filosofiaa hyödynsimme viimeisessä talon sisustustyyleissämme. Aasialaiset Zen-sisustus on alun perin juurtunut nykyaikaiseen muotoiluun. Ne keskittyvät sulaviin linjoihin, mielenkiintoisiin muotoihin ja rentouttavaan tunnelmaan. Tämän seurauksena viittaukset luontoon ovat välttämättömiä äärimmäisen zen-tilan luomisessa.

Aasialaiset sisätilat ovat usein epäsymmetrisiä ja käyttävät ympyröitä useammin kuin neliöitä. Verhoseinät tai ovipaneelit ovat yleisiä erottamaan suuremman tilan ja luomaan yksityisyyden tunteen. Väripaletti on vedetty tiukasti luonnosta, jotta se säilyttää seesteisen ja rauhallisen tunnelman.

Related Posts