Sisustustyylit

Sisustussuunnittelua on monenlaisia, ja luettelo kehittyy jatkuvasti. Jotkut niistä ovat muotia ja toiset ovat ajattomia klassikoita, jotka kestävät ajan testin. Jokainen tyyli koostuu yksilöllisistä huonekaluista, sisustuksista, valaistuksista ja tarvikkeista, jotka antavat sille tunnusomaisen ilmeen. Kun tutustut joihinkin suosituimpiin tyyleihin, ymmärrät paremmin, mitkä tyylit erottuvat sinusta ja vastaavat mieltymyksiäsi. Kiinnitä huomiota siihen, mitkä inspiraatiokuvat ja design-elementit kiinnittävät huomiosi. Tutkimustyön lisäksi persoonalliseen sisustussuunnittelijatyyliisi tutustuminen on myös helpompaa kuin koskaan aikaisemmin online-sisustuspalveluiden avulla, jotka tarjoavat interaktiivisia tyylitietokilpailuja ja asiantuntijoita napin painalluksella. Joten tarkista nämä 20 parasta sisustustyyliä rajataksesi suosikkisi!

Siirtymäaikainen sisustustyyli

Aloitetaan yhdestä tämän päivän designmaailman suosituimmista tyyleistä. Siirtymämuotoilua kutsumme mielellämme sisustustyylien iloiseksi välineeksi. Tämä on sinulle sopiva tyyli, jos perinteinen muotoilu on liian tukkoista, mutta nykyaikainen on liian mukavuusalueen ulkopuolella. Transitional on täydellinen sekoitus perinteistä eleganssia nykyaikaisiin linjoihin ja tekstiileihin. Lisäksi siirtymäkauden sisätilat pitävät tarvikkeita minimissä. On tärkeää, että huonekalut ja tekstiilit puhuvat. Hyödynnä alueen mattoja, tyynyjä ja peittoja varusteluun.

Ehkä esteettisesti miellyttävin puoli siirtymäkauden suunnittelutyylissä on sekoitus maskuliinisuutta ja naisellisuutta. Kaarevat huonekalut ja viimeistelyt, kuten puu, rottinki, teräs ja lakka, ovat yleisiä elementtejä. Lisäksi kahden hyvin erilaisen tyylin yhdistelmä luo mielenkiintoisen ja viihtyisän kodin suunnittelun, joka sopii täydellisesti eteisiin ja muihin huoneisiin. Saamme niin monia sisäänkäynnin suunnitteluideoita tästä tumman puun ja peilattujen huonekalujen sekoituksesta.

Perinteinen sisustustyyli

Erilaisten sisustustyyppien määrittelyssä yksi tunnetuimmista tyyleistä on perinteinen sisustus. Perinteisessä sisustuksessa käytetään tummasta puusta valmistettuja pöytiä ja tuoleja, jotka ovat koristeellisia. Perinteinen muotoilu saa inspiraationsa 1700- ja 1800-luvun Englannista ja Ranskasta. Tämä selittää, miksi on yleistä löytää kalliita tekstiilejä, kuten silkkiä, samettia ja pellavaa, käytetään kaikkialla verhoilusta ikkunoiden käsittelyyn. Kankaissa on myös erilaisia ​​kuvioita. Muutamia suosittuja malleja ovat; damastia, kukkia, raitoja ja ruudullisia, esimerkiksi. Lisäksi perinteiset kodit haluavat myös tuoda glamua kristallikruunuilla.

Moderni sisustustyyli

Olemme täällä selvittääksemme eron modernin ja nykyajan välillä. Huolimatta niiden samankaltaisuuksista, on olemassa muutamia suuria merkkejä siitä, että katsot modernia sisustusta. Moderni muotoilu viittaa tiettyyn ajanjaksoon samalla kun nykyaikainen muotoilu kehittyy jatkuvasti. Moderni sisustus nousi tutkalle 1900-luvun alussa tai puolivälissä. Skandinaavisen, vuosisadan puolivälin modernin ja postmodernin muotoilun yhdistelmän ansiosta meillä on nykyinen määritelmämme modernista.

Esimerkiksi huonekaluissa on selkeät linjat ja sileät, sileät pinnat. Erityisesti metalli, kromi ja lasi ovat suunnittelijoiden suosikkeja. Moderneissa sisätiloissa sisustus pysyy kuitenkin minimaalisena. Heillä on tapana luopua niksistä ja käyttää taidetta pääsisustuksena. Taiteessa ja huonekaluissa on tavallista nähdä rohkeita värikkäitä aksentteja enimmäkseen neutraalissa tilassa.

Eklektinen sisustustyyli

Eklektisen suunnittelutyylin suhteen on yleisiä väärinkäsityksiä. Muutama eri avainominaisuus tunnistaa eklektisen sisustuksen. Ajattele sitä energiatehokkaana kokoelmana huolellisesti valituista kappaleista, jotka on yhdistetty luomaan kulttuuririkas sisustus. Tämän vuoksi monet ajattelevat, että eklektisellä suunnittelulla on kaikenlaista. Kerrostetun ja kerätyn sekä kiireisen ja häiritsevän välillä on kuitenkin hieno raja. Pysy neutraalissa väripaletissa ja käytä muutamaa valittua korostusväriä tuomaan etsimäsi maailmallinen tunnelma. Tämä mielessä pitäen ihanteellinen eklektinen sisustus tasapainottaa värit ja tekstuurit. Tämän seurauksena se on täydellinen sekoitus vanhaa ja uutta.

Nykyaikainen sisustustyyli

Kun tarkastellaan sisustustyylejä läpi historian, nykyaikainen sisustus on yksi tyyli, joka kehittyy jatkuvasti. Nykyaikainen suunnittelutyyli todennäköisesti jatkaa muuttumistaan ​​2000-luvun aikana. Nykyaika viittaa mihin tahansa nykyhetkeen. Tämä ainutlaatuinen sisustustyyli on lainattu useilta aikakausilta, mikä luo ympäristön, joka kestää eliniän.