Parhaat sisustussuunnittelijat

Parhaat sisustussuunnittelijat tekevät siitä näyttävän helpolta

Suunnittelijat luovat tiloja, jotka ennakoivat tarpeitamme ja vetoavat tunteisiimme hyödyntäen laajaa osaamista ja teknistä tietämystä. Sisustussuunnittelu on muuttunut dramaattisesti 1900-luvun alun jälkeen, jolloin se oli vasta alkanut nousta ammattiksi.

Sisustussuunnittelijoilta odotetaan ammattitaitoa:

Tekstiilit, materiaalit, värit, tilan suunnittelu, kestävyys ja paljon muuta
Ohjelmistosovellukset 2D- ja 3D-tietokoneavusteiseen suunnitteluun (CAD) ja rakennustietomallinnukseen (BIM)
Rakenteelliset vaatimukset, terveys- ja turvallisuusasiat sekä rakennusmääräykset
Nykyään sisustussuunnittelijat työskentelevät urakoitsijoiden, arkkitehtien, insinöörien, käsityöläisten, huonekalukauppiaiden sekä yritysten ja kodin omistajien kanssa. Menestyväksi sisustussuunnittelijaksi tuleminen edellyttää monipuolista koulutusta ja taitoja työskennellä useilla eri aloilla (arkkitehtuuri; graafinen suunnittelu; sisustustaide; tekstiili-, huonekalu- ja valaistussuunnittelu).

Sisustussuunnittelun historia

Sisustussuunnittelun ammatin ollessa hieman yli 100 vuotta vanha, tarkastelemme sisustushistorian juuria ja seitsemää legendaarista sisustussuunnittelijaa, jotka tekivät mainetta alan vauhdittua 1900-luvun alussa. Muinaisista egyptiläisistä modernin sisustussuunnittelun kynnyksellä, tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää.

Se voi tuntua hieman alkeelliselle, mutta aloitetaan sisustuspalveluiden perusteista. Sisustussuunnittelu määritellään taiteeksi ja tieteeksi tilan sisustamisesta kiillotetun ja esteettisesti miellyttävämmän ympäristön luomiseksi. Sisustussuunnittelija on henkilö, joka on koulutettu toteuttamaan suunnitelmia, tutkimaan, koordinoimaan ja hallitsemaan koristeprojekteja auktoriteetilla. Sisustussuunnittelun ammatti on monipuolinen ja sisältää tilansuunnittelun, konseptisuunnittelun, työmaatarkastukset, ohjelmoinnin, tutkimuksen, asiakasviestinnän, projektin ja rakentamisen johtamisen sekä tietysti halutun suunnittelun toteutuksen.

Ennen kuin ammatti nousi tunnetuksi, sisustussuunnittelu tuli vaistomaisesti yhteen sovittamaan tiukasti rakennusten arkkitehtuuriin. Sisustussuunnittelun ammatti syntyi keskiluokan yhteiskunnan nousun ja teollisen vallankumouksen aikana suosioon nousseen monimutkaisen arkkitehtuurin myötä. Pyrkimys hyödyntää tilaa parhaalla mahdollisella tavalla sekä huomion kiinnittäminen käyttäjien hyvinvointiin ja toimivaan suunnitteluun ajaa edelleen nykypäivän iteraatioiden kehitystä ja elämää parantavia mahdollisuuksia sisustussuunnittelijan ammatissa. Sisustussuunnittelun ammatti eroaa kuitenkin selvästi sisustussuunnittelijan työstä, jota käytetään yleisemmin kaikkialla Yhdysvalloissa. Termiä sisustussuunnittelija käytetään harvemmin Isossa-Britanniassa, jossa sisustussuunnittelijan ammatti on edelleen sääntelemätön ja valitettavasti sitä ei pidetä vielä virallisena ammattina tähän päivään mennessä.

Jo muinaisessa Intiassa arkkitehdit toimivat sisustussuunnittelijoina kehittääkseen täydellisen visionsa. Tämä voidaan huomata arkkitehti Vishwakarman – yhden intialaisessa mytologiassa esiintyvistä jumalista – viitteistä. Näissä viittauksissa on veistoksia, jotka havainnollistavat muinaisia ​​tekstejä ja tapahtumia, jotka on nähty 1600-luvun Intiassa rakennetuissa palatseissa.