Hotellit antavat erilaisia majoituspalveluja ympäri maailman, mutta palvelun laatuun ja suosioon vaikuttaa suuresti moni yksittäinen seikka, kuten huoneiden koko, laatu, hotellissa tarjoiltavan ruoan maittavuus, asiakaspalveluhenkilökunnan asiantuntevuus ja oikea asenne, erilaisten lisäpalveluiden mahdollisuudet ja paljon muuta. Jotkut tietyt hotellit ovat kuitenkin saaneet maineen, joka on kiirinyt maailmanlaajuiseksi. Nämä suositut hotellit ovat yleisimmin ylellisiä luksushotelleja, joissa majoittuu kallisarvoisia politikkoja, maailmanluokan urheilijoita tai suosittuja näyttelijöitä. Hotellien sisustuksen tulee vastata ylevää tunnelmaa ja siksi arvostettuihin sisustussuunnittelijoihin käytetään hotellien parantamiseksi satoja tuhansia euroja. Tässä kirjoituksessa verrataan kahden hyvin erilaisen hotellin sisustussuunnitelmia, jotka ovat saaneet vaikutteita omasta kulttuuristaan, mutta ovat yhdistäneet sen hienostuneesti moderniin sisustukseen.

Burj Al arab – Häkellyttävä luksushotelli

Arabiemiirikunnissa Dubaissa sijaitseva harvinainen seitsemän tähden hotelli hehkuu ylellisyyttä. Heti sisään astuessaan tarkkailija pääsee suureen aulaan, jota peittää laadukas kokolattiamatto ja kultakoristeiset kaarikäytävät luovat lumoavaa tunnelmaa. Valtavassa aulassa on punaisin sahramein koristeltu vesiputous ja kymmenien metrien korkeuksiin kohoavia kultavärillä maalattuja pilareita. Huoneet on rajattu erilaisiin osioihin, ja jokaista osioita peittää omanvärisensä kokolattiamatto.

Hotellissa on bisnesasiakkaille tai kokoushuoneita tarvitseville tunnelmaltaan rauhallisia kokoushuoneita, joissa on helppo keskittyä työhön. Kirsikkapuusta vuoratut seinät luovat lämpimän tunnelman kokoustilojen seinille ja valaistus on leppoisa suurten koko huonekorkeuden pituudelta avautuvien himmennettyjen ikkunalasien ansioista. Juhlatiloja on useita, mutta värejä niissä on käytetty harmonisesti yhdistelmänä valkoisen kanssa.

Kylpyläosasto hehkuu kuin kuninkaallisena kultaisissa, vaaleissa ja sinisenviileissä tunnelmissa. Laadukkaasta marmorista tehdyt ammeet ovat suuria ja antavat sopivasti tilaa rauhalliseen rentoutumishetkeen. Uima-altaalla jatkuu sama eksoottinen sisätilojen sisustus, sillä altaasta nousevat kuvioidut pylväät antavat luolamaisen jyhkeän tunnelman sille, joka haluaa käyttää kylpylän palveluja. Valaistus on otettu huomioon myös pylväisiin asetetuilla lyhtyvaloilla ja suurilla neljä metriä korkeilla ikkunalaseilla. Uima-altaan kaakelit on suunniteltu erikseen tätä hotellia varten ja ovat uskollisia itämaiselle tunnelmalle. Hierontapalveluissa on pehmeä ja rauhoittava valaistus ja luonnonkynttilät puhdistavat ilmaa. Myös kuntosaliosaston sisustus on suunniteltu tarkkaan liikkuvaa varten ja suurista ikkunoista aukeaa mahtavat maisemat aina merelle saakka.

Ruokailutiloissa säihkyy kristallivalaisimet pyöreiden pöytien yläpuolella ja kupariset massiiviset verhot tuovat menneiden aikojen tunnelmaa. Tuolit on päällystetty kirkkailla kankailla ja leopardikuvioilla seinien hehkuessa puhtautta valkoisin ja punaisin yksityiskohdin.

Hotellin huoneiden ja sviittien sisustus vaihtelee huoneittain, mutta niissä toistuu sama eksoottinen itämaan tunnelma, jossa on käytetty paljon laadukkaita kangasmateriaaleja, syviä okran ja kullan sävyjä ja kirjailtuja kankaita. Suuret sängyt kutsuvat luokseen puhtaina ja arvokkaina.

Tämä ylellinen erikoisuus on pystynyt säilyttämään oman kulttuurinsa voimakkaan vivahteen, mutta pystynyt silti yhdistämään siihen moderneja vaikutteita niin, että sisätilojen sisustus luo monipuolisen nautinnollisen tunnelman.

Pariisilainen neljän vuodenajan helmi

Euroopan ytimessä rakkauden kaupungissa sijaitsee kuuluisa Four Seasons- hotelliryhmään kuuluva Hotel George V, joka sopii romanttiseen kotikaupunkiinsa herkän ja kauniin sisustuksensa osalta. Tätä hotellia koristaa merkittävä määrä erilaisia kauniita kukka-asetelmia, mikä onkin huomiota herättävin yksityiskohta heti hotellin aulaan sisään astuessaan. Kaunis vaalea kuvioitu marmorilattia kiiltää puhauttaan ja kristallikruunu tuo yleellistä tunnelmaa samalla kun kauniin lilat kukat tuovat kontrastia ja romanttista tunnelmaa aulatilaan.

Sisäpihan puutarha on huoliteltu ja tyylikäs, jossa sama kukkateema jatkuu modernin oleskelualueen yhdistyessä puutarhaan. Aula on avara ja raikas, ja marmoriset portaat tuovat mieleen ruhtinaallisten juhlamenot. Huoneet on sisustettu monella tavalla, mutta moderni pelkistetty eurooppalainen sisustus pääsee hyvin kohtaamaan menneiden aikojen barokkityyliset yksityiskohdat täydessä harmoniassa.

Pariisilaiseen tapaan kuuluen hotellissa on monia pieniä parvekkeita, jossa pääsee nauttimaan aamiaista ja aistimaan rakkauden kaupungin tunnelmaa. Kattoterassilla oleva kahvila on moderni ja idyllinen, jossa puistomainen teema jatkuu yhtäpitävästi muiden hotellin julkisten tilojen kanssa. Tämä hotelli sopii sisustukseltaan mainiosti romanttiseen lomaan rakastavaisille.